Verken de Omgeving

Het Stuwmeer

1/6

Op een afstand van 12 km van de camping bevindt zich dit prachtige meer. Het biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook de beste mogelijkheid tot zwemmen, duiken, vissen, wandelen en mountainbiken. De dorpen Insenborn, Lultzhausen en Liefrange liggen aan het stuwmeer en hebben mooie stranden om lekker aan het meer te liggen of een heerlijke duik te nemen. 

Stad Luxemburg

Luxemburg Stad, de hoofdstad van het enige Groothertogdom ter wereld, zal u positief verrassen. Het is een moderne stad met diepe wortels. Vanaf de camping is het heel makkelijk bereikbaar met de trein. Het dichtstbijzijnde treinstation ligt op 5 km afstand en kaartjes zijn daar te koop voor € 4,00 per dag (kinderen tot 12 jaar reizen gratis).

Vianden

Vianden is één van de meest geliefde dorpen om te bezoeken in Luxemburg, vooral vanwege het gerenoveerde kasteel dat wordt beschouwd als het mooiste kasteel in de Ardennen. Van 28-7-'18 tot 5-8-'18 vinden hier de zogenaamde 'Middeleeuwse feesten' plaats waarbij men op een avontuur terug in de tijd mee wordt genomen. Verder bevindt zich de enige stoeltjeslift van Luxemburg in Vianden, die u over de rivier de 'Our' meeneemt tot een hoogte van 440 m en biedt een uitzonderlijk uitzicht over de vallei.

Clervaux

Clervaux ligt in een smal dal aan de rivier de 'Clerve' in het midden van de Ardennen. De Benedictijnenabdij, gebouwd in 1910 in romaans-bourgondische stijl, domineert de vallei. Wat Clervaux nog interessanter maakt is de tentoonstelling van de 'Family of Man', een fotografische legende in het kasteel van Clervaux. (klik op de foto voor meer info over de Family of Man)

Esch-sur-Sûre

1/8

Dit authentieke dorp wordt beschouwd als één van de mooiste dorpjes van Luxemburg en ligt maar op 8 km afstand van de camping. Het is omringd door de rivier de 'Sûre' en heeft een aantal prachtige kasteel ruïnes op de rotsen.

Müllerthal
Müllerthal Schießentümpel.jpg

Het 'Müllerthal' is een gebied dat het 'kleine Zwitserland' van Luxemburg genoemd wordt. Het heeft prachtige landschappen met rotsformaties en kleine watervallen, het perfecte gebied voor wandelliefhebbers.

Bourscheid

Bourscheid ligt op slechts 8 km van de camping en staat bekend om zijn prachtig oude kasteel, om de geweldige uitkijkpunten en de uitstekende wandelpaden.

Wiltz

Wiltz is één van de grotere 'steden' in het noorden van Luxemburg en heeft een prachtig gerenoveerd kasteel. Hier kan men het biermuseum en de brouwerij vinden. Bovendien presenteert het Festival van Wiltz elk jaar in juli enkele van de grootste artiesten van onze tijd.

Onze gegevens

Contact

Op der Millen 5
L-9637 Bockholtz
Luxembourg 

Tel : 00352 83 90 54

Mob : 00352 691 36 21 69

E-mail : info@campingberkel.com

  • Trip Advisor Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2020 website developed  by Camping Berkel