top of page

Activiteiten

Wandelen

Met vlaktes en bossen, meren en rivieren zijn de landschappen van Luxemburg fascinerend en er is geen betere manier om ze te verkennen dan te voet. Er zijn verschillende paden van verschillende afstanden die je vanuit de camping kunt lopen. Wandelen door Luxemburg zal je bij elke bocht verrassen; een pittoresk dorp hier, een oude ruïne daar en adembenemende uitzichten. Er zijn zoveel wandelpaden door het hele land dat u alle vijf de regio's van het Groothertogdom Luxemburg op deze manier kunt verkennen: van de hoofdstad en haar omgeving, naar de Ardennen, naar het Land van de Rode Rotsen in het zuiden, naar de Müllerthal Regio en de Moezel Regio. 

Fietsen

We maken deel uit van het 'bed and bike'-netwerk waarbij we een accommodatie met fietsenstalling aanbieden. Je zult merken dat Luxemburg iets heeft om iedereen te overtuigen die van fietsen of mountainbiken houdt. De kaarten voor fietsen kunnen worden geleend en de bestanden voor uw GPS kunnen worden geüpload bij de receptie. Overal in het land zijn de fietspaden goed aangegeven en meestal op afgelegen locaties weg van de drukke wegen.

Vissen

Luxemburg is een paradijs voor vissers. De meren en rivieren zijn de thuisbasis van forel, snoek, snoekbaars, paling, karper en vele andere soorten vis. Om in Luxemburg te mogen vissen is er een visvergunning vereist die men op verschillende plaatsen op een paar kilometer van de camping kan kopen.

Kayaken

Met zijn vele meren en rivieren lijkt Luxemburg bijna voorbestemd als land om watersport te beoefenen. Veel rivieren zijn geschikt om te kanoën of kajakken, bijvoorbeeld op de 'Sûre' in Lultzhausen of in Dillingen.

Klimmen

In Vianden bevindt zich een avontuurlijk klimpark de 'tree climber'.

Zwemmen

Er zijn verschillende zwemmogelijkheden in de omgeving. Allereerst is er het stuwmeer van de 'boven-Sûre', een paar kilometers van de camping verwijderd. Dit is niet alleen een prachtig landschap, maar biedt ook de perfecte zwemmogelijkheid tijdens de zomer. De camping wordt ook omring door de 'Sûre' waar men een heerlijke duik in kan nemen om af te koelen. Het water is echter te ondiep om er in te zwemmen.

Bovendien zijn er tal van zwembaden in de buurt. Folders hiervan liggen bij de receptie.

bottom of page